Hae tästä blogista

sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Syntymätön ihmiselämä tarvitsee suojelua

Tässä tutkielmassani kerron sinulle, mikä on ihminen, miten ja milloin ihmiselämä alkaa sekä kuvailen ihmisen alkiovaiheen ja varhaisen sikiövaiheen ihmeellistä kehitystä. Kerron sinulle, mikä on abortti ja mitä siinä tapahtuu sekä vastaan eräisiin aborttia koskeviin kysymyksiin. Lopuksi, hyvä lukijani, kerron, mitä sinun pitää tehdä. Viatonta ihmiselämää meidän kaikkien tulee suojella omien tekojemme, sanojemme ja asenteidemme kautta.

1  Mikä on ihminen?

Ihminen on Jumalan kuvaksi luotu järjellinen olento, jolle Jumala on antanut ruumiin ja sielun sekä ymmärryksen oikeasta ja väärästä ja joka on vastuussa teoistaan ja tekemästä jättämisistään Jumalalle (ks. 1. Moos. 1–3). Koska ihminen on Jumalan luoma, niin jokainen ihminen on arvokas riippumatta hänen kyvyistään, ominaisuuksistaan, iästään tai kehitysasteestaan.

Elävä ihminen on ihmisen ruumis ja sielu yhdessä. Tästä seuraa, että ihmisen elämä alkaa sillä hetkellä kun Jumala luo sielun hänen ruumiiseensa. Käsitykseni mukaan tämä tapahtuu joko hedelmöityshetkellä tai viimeistään muutaman viikon sisällä siitä. Ihmisen maanpäällinen elämä päättyy sillä hetkellä kun hänen sielunsa eroaa hänen ruumiistaan. Näin ollen kuollut ihminen on ruumiista eronnut ihmisen sielu, joka on joko taivaallisessa paratiisissa tai helvetillisessä tuonelassa.

Jumala rakasti meidän sielujamme niin paljon, että hän uhrasi oman ainokaisen Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi, jotta sielumme voisivat pelastua ja voisimme elää ikuisesti hänen luonaan taivaassa, jossa ei ole surua, ei kipua, ei murhetta ei syntiä, vaan pelkkää iloa, rauhaa, rakkautta ja ihanuutta. Sinä pelastut ja pääset taivaaseen, jos uskot sydämessäsi, että Jeesus on Herra ja että Jumala herätti hänet kuolleista, ja sanot ääneen: ”Jeesus on Herra” (ks. Room. 10:9) ja jos teet Jeesuksen taivaallisen Isän tahdon (Matt. 7:21, 1. Joh. 2:17).

2  Ihmisen ihmeellinen kehitys äidin kohdussa

Uuden ihmisolennon synty on ihmeellinen tapahtuma. Tapahtumaa, jossa uusi ihmisyksilö saa alkunsa, kutsutaan hedelmöitykseksi [1]. Hedelmöityshetki on se hetki, jolloin isän siittiösolun ja äidin munasolun tumat yhdistyvät. Tässä tutkielmassani käytän näistä sanoja ”sikiäminen” ja ”sikiämishetki”.

Ihmisyksilön kehitys alkaa sikiämishetkellä [2]. Ihmisen ensimmäinen kehitysvaihe on 8 vk kestävä alkiovaihe, jota seuraa 30 vk kestävä sikiövaihe. Syntymää seuraavat ikä- ja kehitysvaiheet ovat vauvaikä, lapsuus, murrosikä, nuoruus, aikuisuus, keski-ikä, vanhuus ja kuolema. Niiden elämä, jotka uskovat Herraan Jeesukseen Kristukseen, ei kuitenkaan pääty kuolemaan, vaan he elävät Jumalan luona ikuisesti.

Sinun kehityksesi alkoi sillä hetkellä, kun isäsi siittiösolu ja äitisi munasolu kohtasivat ja yhdistyivät toisiinsa äitisi munanjohtimessa. Sikiämisesi hetkellä Jumala teki sinusta yhdestä solusta koostuvan ihmisolennon. Kaikki ruumiilliset ominaisuutesi, kuten sukupuolesi, kasvonpiirteesi, vartalotyyppisi sekä hiustesi, silmiesi ja ihosi väri, määräytyivät sikiämisesi hetkellä, samoin myös henkiset kykysi, kuten älykkyytesi ja luonteesi [5]. Olet ainutkertainen. Toista samanlaista ihmistä ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan. Olit tuolloin 0,1 mm:n kokoinen solupallo [6].

Sikiämisesi jälkeen alkoi matkasi äitisi munanjohdinta pitkin kohti kohtua. Noin 24–30 tunnin kuluttua yksisoluinen alkioruumiisi jakautui kaksisoluiseksi. Alkioruumiisi jakautuminen jatkui siten, että kaksisoluisena ihmisalkiona jakauduit nelisoluiseksi ihmisalkioksi, nelisoluisena kahdeksansoluiseksi jne. Noin kuuden päivän kuluttua aloitit kiinnittymisen äitisi kohdun seinämään ja 8–12 päivän kuluttua olit turvallisesti kiinnittynyt [26] [27]. Kävit koko ajan läpi ihmeellisiä kehitysvaiheita Jumalan ohjauksessa. Sydämesi alkoi lyödä 22 päivää (3 vk 1 pv) sikiämisesi jälkeen [7] [8]. Tuohon mennessä olit kasvanut noin kolmen millin pituiseksi. Jos kasvojasi olisi kevyesti koskettu silloin, kun olit vasta viisi ja puoli -viikkoinen, olisit heijasteenomaisesti kääntynyt koskettajasta poispäin [14] [9]. Olit tuolloin sentin pituinen. Kuusi ja puoli -viikkoisena aloit liikutella molempia käsiäsi [15]. Ennen kuin täytit seitsemän viikkoa, aloit nikotella [23]. Ennen kuin täytit kahdeksan viikkoa, aloit tehdä myös muita sellaisia toimintoja, joita lapset ja aikuiset tekevät päivittäin [9]. Aloit kosketella kasvojasi [16], tehdä ajoittaisia hengitysliikkeitä [17], virtsata [18], ilmentää oikea- tai vasenkätisyyttä [19].

Juuri kahdeksan viikkoa täyttäneenä ihmisalkiona ulkomuotosi ja monet sisärakenteesi, niiden pientä kokoa lukuun ottamatta, muistuttivat läheisesti vastasyntynyttä [9]. Olit nyt kolme senttiä pitkä. Ruumiisi koostui miljardista solusta ja yli 4000 anatomisesta rakenteesta, mikä on yli 90 % aikuisen ruumiin yli 4500 anatomisesta rakenteesta [10] [11] [12]. Olet ylen ihmeellisesti tehty (Ps. 139:14). Herra on kutonut sinut kokoon äitisi kohdussa (j. 13).

Yhdeksänviikkoisena ihmissikiönä aloit muun muassa niellä lapsivettä, imeä peukaloasi [20] ja haukotella [21]. Kasvosi, kämmenesi ja jalkapohjasi olivat tuntoherkät [22] [25]. Monien syntymätöntä ihmiselämää puolustavien lääkäreiden mukaan olisit tässä vaiheessa kyennyt tuntemaan kipua, jos jokin ulkoinen tekijä olisi sitä sinulle aiheuttanut [24] [30] [29] ks. myös [13]. Kymmenenviikkoisena olit 5,4 cm pitkä (pääperämitta) ja painoit lähes 14 g [31] [33] [32].



3  Ihmisalkio ja ihmissikiö ovat pienikokoisia, kasvavia ihmisiä äidin kohdussa

Munasolu ja siittiösolu eivät kumpikaan ole ihmisiä, ja yksinään ne ovat arvottomia, mutta kun ne yhdistyvät, syntyy jotain todella arvokasta: yksisoluinen ihmisalkio, josta voi kasvaa täysikasvuinen ihminen. Eikö olekin ihmeellistä?

Jos ihminen on ihminen kehitysasteestaan riippumatta, niin myös ihmisalkio on ihminen. Jos ihmisestä ei tule ihmistä vasta jossain tietyssä kehityksensä vaiheessa, hänen on oltava ihminen alusta asti. Ihmisalkiosta tulee ihminen sillä hetkellä, kun Jumala luo hänelle sielun.

Ihmisen ei tarvitse olla täysikasvuinen ollakseen ihminen. Ihminen on ihminen ennen syntymäänsä ja sen jälkeen. Vastasyntynyt on ihminen. Ihmissikiö on ihminen. Sielullinen ihmisalkio on ihminen.

Onko hedelmöittynyt munasolu eli yksisoluinen ihmisalkio ihminen? Ainakin se sisältää kaiken tarvittavan tiedon täysikasvuisen ihmisen rakentamiseksi [2], ja siitä Jumala rakentaa täysikasvuisen ihmisen (Job 31:15, Jes. 44:2,24). Me kaikki olimme kerran yksisoluisia ihmisalkiota. Näin ollen meidän on kohdeltava myös kehityksensä varhaisimmissa vaiheissa olevia ihmisalkioita ihmisinä heidän kehitystasonsa mukaisesti.

4  Laillistettu ihmisalkion ja ihmissikiön murha

Tappo on epäoikeutettu ja tahallinen toisen ihmisen hengen riisto. Murha on epäoikeutettu, tahallinen ja etukäteen suunniteltu toisen ihmisen hengen riisto. Murha on siis etukäteen suunniteltu tappo. Syyttömän tai viattoman ihmisen murha on kauhea teko. Tappo ja murha ovat hyvin vakavia syntejä. Murhaajan tai tappajan saama laillinen kuolemanrangaistus ja sen täytäntöönpano eli teloitus ei ole murha vaan oikeutettu hengen riisto (1. Moos. 9:6: ”Joka ihmisen veren vuodattaa, hänen verensä on ihminen vuodattava, sillä Jumala on tehnyt ihmisen kuvakseen.”).

Laillistettu alkionmurha ja sikiönmurha on lain sallima äidin kohdussa kehittyvän viattoman ihmisyksilön tahallinen ja etukäteen suunniteltu hengen riisto raskauden keskeyttämiseksi. Suomessa 0–9-viikkoisia ihmisalkioita ja ihmissikiöitä murhataan aiheuttamalla raskauden keskenmeno kemiallisesti tai repimällä ihmissikiö palasina pois kohdusta imulaitteella. 10-viikkoisten ja sitä vanhempien ihmissikiöiden murhaaminen aloitetaan kemiallisesti, mutta siitä, miten se viedään päätökseen, en ole löytänyt tietoa. Vaikean sairauden tai ruumiinvian perusteella lakimme antaa luvan murhata jopa 18–21-viikkoisia kohtuvauvoja. Tuossa vaiheessa kohtuvauvan kokonaispituus on 25–28 cm, ja hän painaa 325–500 g [1] [2].

Vuosina 1969–1979 Suomessa murhattiin yleisimmin 7–10-viikkoisia sikiöitä. Vuodesta 1980 lähtien on murhattu yleisimmin 0–6-viikkoisia alkioita [Liitetaulukko5]. Eri ikäryhmistä 20–24-vuotiaat naiset murhaavat alkio- ja sikiölapsiaan eniten [2] [Liitetaulukko1a]. Useimpien länsimaiden törkein synti ja rikos ihmisyyttä vastaan on ihmisyksilöiden murhaaminen abortissa.

Viattoman ihmisolennon murhaaminen on hirveä vääryys ja synti, vaikka se olisikin laillista. Alkion- ja sikiönmurha riistävät kohdussa olevalta ihmisyksilöltä hänen tulevaisuutensa. Lisäksi ainakin osa näistä murhista tehdään erityisen raa’alla tavalla. On väärin murhata ihmistä missään hänen kehityksensä vaiheessa, ennen syntymää tai sen jälkeen. Tällaiset hirveät ja jumalattoman lait on kumottava.

Äidin kohdussa olevan viattoman lapsen murhaaminen on huutava vääryys, vaikka äiti itse haluaisi murhata lapsensa. Tällaista ei pidä sallia, ja lainsäädäntöämme tulee muuttaa niin, että ihmisalkioiden ja -sikiöiden murhaaminen abortissa ei enää ole mahdollista. Tämä kuitenkin edellyttää laajaa asennemuutosta syntymättömän elämän puolesta, mikä on se syy, miksi kirjoitan tätä.

Jumala siunatkoon kaikkia niitä maailman maita, joiden lainsäädäntö suojelee syntymätöntä ihmiselämää. Euroopan maista toivon tähtiä ovat Malta, San Marino ja Andorra, osittain myös Liechtenstein ja Puola. Milloin Suomi voisi liittyä tähän siunattuun joukkoon?

5  Kysymyksiä ja vastauksia abortista

Onko kovin väärin murhata ihmisalkio ottaen huomioon, että The Johns Hopkins Manual of Gynecology and Obstetrics -käsikirjan mukaan kaikista hedelmöityksistä 30–40% päätyy keskenmenoon, ts. kaikista ihmisalkioista ja -sikiöistä 30–40 % kuolee itsestään 18 viikon sisällä sikiämisestä?

Vastaus: Sinä hullu, ihmisalkion murhaaminen on aina väärin! Kuolipa ihmisalkioista itsestään alkuraskauden aikana 1 %, 50 % tai 99 %, niin se ei ole tekosyy murhata niitä yksilöitä, jotka elävät eli jotka Jumala on tarkoittanut elämään. Sitä paitsi 100 % ihmisistä kuolee viimeistään vanhuuteen, mutta se ei ole tekosyy murhata ihmistä missään hänen elämänsä tai kehityksensä vaiheessa.

Ultraäänellä todetuista raskauksista 10–15 % päättyy keskenmenoon 18 viikon sisällä sikiämisestä, ja näistä keskenmenoista 80 % tapahtuu 10 viikon sisällä sikiämisestä [1] [2] [3]. Toisin sanoen ultraäänellä havaituista ihmisalkioista ja ihmissikiöistä 8–12 % kuolee 10 viikon sisällä sikiämisestä ja 2–3 % kuolee 10–18 viikon kuluessa sikiämisestä. Keskenmenoon päättyvien hedelmöitysten kokonaisosuudesta 30–40 % laskujeni mukaan seuraa, että kaikista ihmisalkioista 20–25 % kuolee ennen kuin raskauden alkamista voidaan todeta ultraäänellä.

Raskauden ensimmäisellä kolmanneksella (eli 10 viikon sisällä sikiämisestä) tapahtuvista keskenmenoista puolet on nk. tuulimunaraskauksia, joissa munasolu hedelmöittyy ja kiinnittyy kohdun seinämään, mutta munasolun paikalle kehittyy vain tyhjä sikiöpussi, jossa ei ole ihmisalkiota [4] [5]. Näin ollen kaikista keskenmenoista n. 46 %:ssa ihmisalkio on kuollut jo niihin aikoihin kun hän on kiinnittynyt kohdun seinämään tai ennen sitä, toisin sanoen 8–12 päivän sisällä sikiämisestä. Keskenmenot ovat valitettavia, mutta tahallisten keskenmenojen aiheuttaminen on alkionmurha tai sikiönmurha.

Onko raskauden keskeyttäminen hyväksyttävää missään tilanteessa?

Vastaus: Jos kohdunulkoinen raskaus tai muu raskauteen liittyvä sairaus uhkaa viedä äidin hengen tai aiheuttaa hänelle vammautumisen, niin silloin – jos äiti antaa siihen suostumuksensa – on mielestäni ryhdyttävä toimenpiteisiin äidin kuoleman tai vammautumisen estämiseksi, vaikka se merkitsisi sitä, että toimenpiteen murheellisena sivuvaikutuksena ihmisalkio tai -sikiö tulisi kuolemaan. Kohdunulkoisessa raskaudessa ihmisalkiolla tai -sikiöllä ei ole henkiinjäämisen mahdollisuutta – hyvin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta – mutta äidin terveys tai henki voi vaarantua. Harvinaisessa tilanteessa kohdunulkoinen raskaus kasvaa munanjohtimessa niin pitkälle, että munanjohdin puhkeaa ja aiheuttaa voimakkaan vuodon vatsaonteloon ja sokin [6]. Kaikista raskauksista n. 1% on kohdunulkoisia. Kohdunulkoisista raskauksista 68–77 % häviää itsestään. Diagnosoiduista kohdunulkoisista raskauksista 40 % häviää itsestään. Ks. myös [8].

Esimerkiksi kohdunsisäisen bakteeritulehduksen tai HELLP-oireyhtymän hoitamiseksi voidaan joutua käynnistämään ennenaikainen synnytys tai tekemään keisarinleikkaus. Joissakin tapauksissa kohdusta poistettu vauva voi olla liian nuori selviämään hengissä. Tällainen hoitotoimenpide, jossa vauva valitettavasti kuolee, ei kuitenkaan ole verrattavissa aborttiin, jossa kohtuvauva tarkoituksella tapetaan. Ks. [7].

Edellä mainitut toimenpiteet eivät ole ”abortti äidin hengen pelastamiseksi tai vammautumisen estämiseksi”, vaan hoitotoimenpiteitä, joiden tarkoitus on ensisijaisesti pelastaa äidin henki tai estää häntä vammautumasta ja toissijaisesti pelastaa kohtuvauvan henki. Abortti sen sijaan on toimenpide, jossa kohtuvauva tahallisesti tapetaan, koska raskaudesta halutaan päästä eroon. Abortti on alkionmurha tai sikiönmurha.

Onko ihmisalkion tai -sikiön elämä yhtä arvokas kuin äidin?

Vastaus: Ymmärrykseni mukaan ihmisalkiolla on sikiämishetkestään lähtien suuri arvo, joka kasvaa suuremmaksi raskauden edetessä. Sen jälkeen kun Jumala on luonut ihmisalkiolle sielun, niin hän on mielestäni yhtä arvokas kuin kuka tahansa elävä ihminen. Raskauden aikana äidillä on kaksinkertainen arvo sen jälkeen kun Jumala on luonut alkiolle sielun, koska nyt äiti kantaa toista elämää sisällään. Äidin elämä on katsottava ihmisalkion ja ihmissikiön elämää arvokkaammaksi, koska äidin elämä tekee heidän elämänsä ja kasvunsa mahdolliseksi. Äidin on huolehdittava kohtunsa hedelmän hyvinvoinnista, ja isän on huolehdittava äidistä.

Jo Mooseksen aikana Jumala määräsi sakkorangaistuksen annettavaksi sille miehelle, joka tapellessaan toisen miehen kanssa samalla (ilmeisesti tarkoittamattaan) loukkasi raskaana olevaa vaimoa niin, että hänen ”lapsensa lähti hänestä”, mutta vahinkoa ei tapahtunut (2. Moos. 21:22,23). Jos taas vahinkoa tapahtui, tuli antaa henki hengestä, silmä silmästä, hammas hampaasta jne. (j. 23–25). Ymmärrän lapsen lähtemisen, ilman että vahinkoa tapahtui, tässä merkitsevän sikiölapsen kuolemaa ilman, että äidille tapahtui vahinkoa. Korvaus tuli maksaa loukatun naisen aviomiehen vaatimuksen ja tuomarien harkinnan mukaan.

Milloin Jumala luo ihmiselle sielun?

Vastaus: Minusta Raamatun sanan perusteella on selvää, että Jumala luo ihmiselle sielun jo äidin kohdussa. Esimerkiksi Johannes Kastaja oli täynnä Pyhää Henkeä jo äitinsä kohdusta lähtien (Luuk. 1:15). Kun neitsyt Maria, joka oli vastikään tullut raskaaksi ja kantoi kohdussaan Jeesusta, tervehti Johanneksen äitiä Elisabetia, niin Johannes, joka oli tuolloin kuusi kuukautta vanha sikiö, hypähti ilosta äitinsä kohdussa (Luuk.1:41,44). Herra oli ollut Daavidin tukena ja hänen Jumalansa äidin kohdusta lähtien (Ps. 22:10, 71:6) ja oli nähnyt hänet jo idullaan (Ps.139:16). Herra oli tuntenut profeetta Jeremiaan jo ennen kuin hän oli muovannut hänet äidin kohdussa (Jer.1:5). Raamatun perusteella en kuitenkaan osaa sanoa, missä vaiheessa alkio saa sielun, mutta uskon sen tapahtuvan joko sikiämishetkellä tai viimeistään muutaman viikon sisällä siitä.

Koska emme ole varmoja siitä, saako ihminen sielun sikiämisensä hetkellä vai myöhemmin sen jälkeen, meidän on syytä toimia niin kuin se tapahtuisi sikiämishetkellä. Jos Jumala jakaa sellaisen alkion kahdeksi, jossa on jo sielu, siten, että syntyy identtiset kaksoset, niin ajattelen, että yksi sielu jää yhteen alkioon ja toiseen Jumala luo uuden.

Ketkä ovat syyllisiä siihen, että Suomessa on vuosina 1969–2018 murhattu laillisesti yli puoli miljoonaa (642 859) ihmisalkiota tai -sikiötä? Keskimäärin 12 800 joka vuosi ja 35 joka päivä.

Vastaus: Syyllisiä ovat kaikki ne, jotka hyväksyvät tahallisen abortin. Syyttömiä ovat kaikki ne, jotka eivät hyväksy tahallista aborttia. Syyllisiä ovat kaikki ne, jotka eivät tunnusta kaikkien kohtuvauvojen oikeutta elämään. Syyttömiä ovat kaikki ne, jotka tunnustavat kaikkien kohtuvauvojen oikeuden elämään. Syyllisiä olivat ja ovat ne kansanedustajat, jotka äänestivät v. 1950 ja 1970 voimaan tulleiden aborttilakien hyväksymisen puolesta. Syyllisiä ovat ne kansanedustajat, jotka tänä päivänä kannattavat aborttia tai hyväksyvät sen. Syyllisiä ovat abortteja suorittavat tai niihin osallistuvat puoskarit. Lääkärin nimeä nämä kohtuvauvojen murhaajat eivät ansaitse. Syyllinen on abortissa murhatun kohuvauvan isä, a) jos siittäminen tapahtui raiskauksessa avioliiton ulkopuolella tai b) jos siittäminen tapahtui aviorikoksen johdosta tai c) jos mies tai poika ei sitoutunut kantamaan vastuutaan lapsen isänä. Syyllinen on abortin tehnyt äiti.

Oletko sinä, joka luet tätä, syyllisten vai syyttömien joukossa?



6  Mitä sinun tulee tehdä?

Et ole perivä Jumalan valtakuntaa, vaan sinun osasi [on oleva] siinä järvessä, joka palaa tulta ja tulikiveä, jos olet jokin seuraavista: jumalaton, syntinen, epähurskas, epäpyhä, väärämielinen, pelkuri, epäuskoinen, saastainen, murhaaja, haureuden harjoittaja, velho, epäjumalanpalvelija, avionrikkoja, hekumoitsija, miesten kanssa makaava mies, varas, ahne, juomari, pilkkaaja, anastaja tai valehtelija (ks. 1. Kor. 6:9,10; Ilm. 21:8; 1. Tim. 1:9,10). Jos sinä hyväksyt abortin, niin olet osasyyllinen kohtuvauvojen murhaamiseen, vaikka et olisi itse syyllistynyt aborttiin.

Jos sinun nimeäsi ei viimeisellä tuomilla löydetä kirjoitettuna elämän kirjasta, niin sinut heitetään tuliseen järveen (Ilm. 20:15). Jumala ei kuitenkaan tahdo, että sinulle käy näin, vaan hän tahtoo että sinä tulet parannukseen ja pelastut (2. Piet. 3:9, 1. Tim. 2:4). Katso, tänään on pelastuksen päivä. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, on meidän pelastamamme. Huuda häntä avuksesi, niin sinä pelastut, ja tee sitten Jumalan tahto (Ap. t. 2:21, Matt. 7:21):

  1. Käänny rukouksessa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen puoleen. Anna hänen totuutensa valaista sinun elämäsi. Jeesus tuntee sinun sydämesi.

  2. Jos tiedostat olevasi Isän Jumalan lapsi ja Herran Jeesuksen ystävä, niin olet ikionnellinen.

  3. Jos tiedostat olevasi kadotettu tai tarvitsevasi pelastusta, niin huuda avuksesi Herraa Jeesusta Kristusta, meidän pelastajaamme.

  4. Jos olet tehnyt vanhurskautta, sitä, mikä on Jumalan tahdon mukaista ja hyvää Jumalan edessä, niin kiitos, kunnia ja ylistys Jumalalle.

  5. Jos olet tehnyt syntiä, sitä, mikä on Jumalan tahdon vastaista tai pahaa Jumalan edessä, niin älä vaivu epätoivoon vaan tee parannus: Kadu syntejäsi. Tunnusta kaikki syntisi nimeltä mainiten rukouksessa Jeesukselle. Hylkää syntisi rukouksessa Jeesuksen edessä. Pyydä Jeesusta antamaan sinulle syntisi anteeksi.

  6. Jos sydämessäsi uskot, että Jeesus on Herra ja että Jumala herätti hänet kuolleista, niin sano ääneen: ”Jeesus on Herra.”

  7. Lue Jeesuksen palvelijan, apostoli Johanneksen kirjoittama ilosanoma Jeesuksesta tai pyydä jotakuta lukemaan se sinulle. Pääset lukemaan sen tästä.

  8. Jos uskot, että Jeesus on Jumalan Poika ja ainoa tie Isän Jumalan luo, niin anna kastaa itsesi Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kaste tapahtuu veteen upottamalla, ja kastajan tulee olla Jeesuksen palvelija. Valitettavasti tiedossani ei ole Jeesuksen palvelijaa, joka voisi kastaa sinut. Unohda siis kasteasia harkintasi mukaan toistaiseksi.

  9. Jos olet tehnyt syntiä jotakuta ihmistä vastaan, niin pyydä häneltä nöyrästi ja vilpittömästi anteeksi. Nöyrä ja vilpitön anteeksipyytäjä ei vaadi anteeksipyydettävää antamaan hänelle anteeksi, mutta iloitsee, jos tämä antaa anteeksi. Jos et sydämessäsi ole vilpittömästi pahoillasi, niin rukoile Jumalaa ja lue Pyhää Raamattua niin pitkän aikaa, että olet sydämessäsi vilpittömästi pahoillasi. Pyydä sitten anteeksi. Teeskennelty anteeksipyyntö olisi synti, eikä sellaista kukaan halua kuulla.

  10. Jos olet tehnyt syntiä valehtelemalla, petkuttamalla, varastamalla, tekemällä ilkivaltaa tai aiheuttamalla jotain muuta vahinkoa, niin mene, tunnusta tekosi, pyydä anteeksi ja korvaa aiheuttamasi vahingot.

Pelastettuna nuorena tai aikuisena

  1. ilo mielin tunnustat sekä kaikkien äitien että kohtuvauvojen (ihmisalkioiden ja -sikiöiden) oikeuden elämään.

  2. jaat tämän blogikirjoituksen kavereillesi ja kaverittarillesi, jotta mahdollisimman moni Suomen nuori herää tässä asiassa. Laaja asennemuutos on tarpeen, jotta myös lainsäädäntö alkaa suojella syntymätöntä ihmiselämää.

  3. et harrasta ei-aviollisia seksisuhteita etkä etenkään tee aviorikosta, jos olet avioliitossa. Nyt tiedät, että haureellinen tai avionrikkoja hyväksyy helposti myös ihmisalkion- ja -sikiönmurhat.

  4. Jos olit aiemmin saattanut tytön tai naisen tahtomattasi raskaaksi, niin nyt kannat vastuun lapsestasi ja hänen äidistään.

  5. et suinkaan anna murhata alkio- tai sikiövauvaasi, vaikka hän olisi saanut alkunsa raiskauksesta.

  6. äänestät vaaleissa vain sellaista ehdokasta, joka ei hyväksy ihmisalkioiden ja -sikiöiden murhaamista abortissa ja joka toimii sen puolesta, että alkionmurhat ja sikiönmurhat saataisiin vihdoin loppumaan. Jos tällaista ehdokasta ei ole, niin et äänestä ketään.

  7. harkintasi mukaan otat yhteyttä entiseen ehdokkaaseesi ja kerrot hänelle, että et enää aio äänestää häntä, vaan sellaista ehdokasta, joka puolustaa kohtuvauvojen oikeutta elämään.

  8. ymmärrät, että lainsäädännön tulee suojella viatonta ihmiselämää sen alkuhetkestä viimeiseen hengenvetoon.

  9. ymmärrät, että lainsäätäjillä on velvollisuus säätää Jumalan tahdon mukaisia lakeja ja kumota myös muut olemassa olevat Jumalan tahdon vastaiset lait.

  10. katsot videon ”Your Life Before Birth”, ja harkintasi mukaan jaat sen muille: https://vimeo.com/325006095

  11. tutustut tarvittaessa vauvan raskaudenaikaiseen kehitykseen esimerkiksi näiden lähteiden kautta: https://www.vau.fi/raskaus/raskausviikot/, https://www.ehd.org/index.php, https://www.justthefacts.org/get-the-facts/

  12. et anna aborttimyönteisten oppikirjojen ja joukkotiedotusvälineiden sokaista sinua, vaan hankit totuudenmukaista tietoa abortista. Harkitse esimerkiksi näitä lähteitä: http://www.lopettakaatappaminen.info/, https://abort73.com/, https://aaplog.org/resources/position-statements/

  13. annat tukea lähipiirissäsi raskaaksi tulleelle tytölle tai naiselle, jos hän tarvitsee tukea.

  14. arvostat ja tuet niitä, jotka valitsevat elämän ja ovat elämän puolella olosuhteista riippumatta.

  15. arvostat miehen ja naisen välistä avioliittoa sekä äitiyttä ja isyyttä.

Tekstiä uudistettu 29.10.2020 jKr. Muokkasin tekstiä viimeksi 1.1.2021 jKr., 31.10.2021 jKr., 26.12.2022 jKr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti