Hae tästä blogista

keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Vastauksia kysymyksiinne ihmisalkion- ja -sikiönmurhista

Luettuaan kirjoitukseni ”Syntymätön ihmiselämä tarvitsee suojelua” jotkut teistä ovat kysyneet minulta, mitä silloin tulisi tehdä, jos nainen, tyttö tulee raskaaksi vasten tahtoaan raiskauksen johdosta. Joku kysyi, eikö naisella ole oikeutta määrätä omasta kehostaan. Joku väitti, että ihmisalkio on tiedoton olento, ja joku puolusteli alkiovauvan abortoimista sillä, että hän saa paremman elämän taivaassa. Muun muassa näihin kysymyksiin vastaan seuraavassa.

Jos nuori nainen tai tyttö tulee raskaaksi vasten tahtoaa raiskauksen johdosta, niin onko raskauden keskeyttäminen parempi vaihtoehto kuin raskauden jatkaminen?
Vastaus: Ei ole, koska raskauden keskeyttäminen merkitsisi viattoman ihmisalkion tai -sikiön tahallista ja etukäteen suunniteltua tappamista, murhaamista. Viatonta ihmiselämää on arvostettava niin paljon, ettei sitä tapeta silloinkaan, kun raskaus on ei-toivottu ja väkivalloin alkuun saatettu. Tässä tilanteessa ainoa oikea vaihtoehto on naisen tai tytön ja viattoman ihmisalkion elämän ja hyvinvoinnin suojeleminen. Tehtyä vääryyttä ei voida hyvittää tekemällä lisää vääryyttä eli tappamalla viaton ihmisalkio.
        Haureellinen raiskaus on ei-aviolliseen sukupuoliyhteyteen pakottaminen henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa käyttäen tai uhkaamalla käyttää sellaista väkivaltaa. Mielestäni naisuhrin on myös huudettava tai yritettävä huutaa apua, jotta kyse olisi raiskauksesta. Jos haureellinen raiskaus on törkeä nk. puskaraiskaus ja sen kohteeksi on joutunut säädyllisesti pukeutunut neitsyt tai säädyllisesti pukeutunut toisen miehen siveellinen aviovaimo, niin siinä tapauksessa raiskaajalle tulee mielestäni langettaa tavallista huomattavasti ankarampi rangaistus, jopa kuolemanrangaistus. Syyttömän ihmisen murhasta tai taposta tulee aina langettaa kuolemanrangaistus. Neitsyellä tarkoitan tässä sellaista tyttöä tai naista, joka ei ole suostunut ei-aviolliseen eli haureelliseen sukupuoliyhdyntään.

Jos raskauden jatkuminen uhkaa äidin terveyttä, niin onko raskauden keskeyttäminen parempi vaihtoehto kuin raskauden jatkaminen?
Vastaus: On pyrittävä löytämään ratkaisuja, joilla turvataan sekä äidin että kohtuvauvan terveys.

Jos raskauden jatkuminen uhkaa äidin henkeä, niin onko raskauden keskeyttäminen parempi vaihtoehto kuin raskauden jatkaminen?
Vastaus: On pyrittävä löytämään ratkaisuja, joilla turvataan sekä äidin että kohtuvauvan henki. Dublinin julistuksen mukaan äidin henki voidaan pelastaa ilman, että syntymätöntä lasta tarkoituksella tuhotaan abortissa. Julistuksen mukaan aborttien kieltäminen ei myöskään millään tavalla heikennä raskaana olevien äitien mahdollisuuksia saada parasta mahdollista hoitoa.
        Esimerkiksi kohdunsisäisen bakteeritulehduksen tai HELLP-oireyhtymän hoitamiseksi voidaan joutua käynnistämään ennenaikainen synnytys tai tekemään keisarinleikkaus. Joissakin tapauksissa kohdusta poistettu vauva voi olla liian nuori selviämään hengissä. Tällainen hoitotoimenpide, jossa vauva valitettavasti kuolee, ei kuitenkaan ole verrattavissa aborttiin, jossa kohtuvauva tarkoituksella tapetaan. Sama pätee myös hoidettaessa kohdunulkoista raskautta, jossa alkiovauvalla ei ole henkiin jäämisen mahdollisuutta – hyvin harvoja poikkeuksia lukuun ottamalla – saipa äiti hoitoa tai ei, mutta äidin terveys tai henki voi vaarantua. Harvinaisessa tilanteessa kohdunulkoinen raskaus näet kasvaa munanjohtimessa niin pitkälle, että se puhkeaa ja aiheuttaa voimakkaan vuodon vatsaonteloon ja sokin [1].
        Kun oireet eivät ole vakavat, kohdunulkoisten raskauksien diagnooseihin on suhtauduttava varauksella, koska 40–50 % diagnooseista osoittautuu virheellisiksi myöhemmässä vaiheessa, eli tosiasiassa raskaus onkin kohdunsisäinen [2] [3] [4]. Tällaiset väärät positiiviset diagnoosit johtuvat pääasiassa siitä, että kohdunulkoisen raskauden diagnoosi tehdään usein sen perusteella, ettei kohdunsisäistä raskautta pystytä paikantamaan [3]. Jopa 50 %:lla naisista, joilla on korkea raskaushormonin (hCG) arvo ja joilla ei ultraäänitutkimuksen perusteella havaita olevan kohdunsisäistä raskautta, on siitä huolimatta alkuvaiheessa oleva kohdunsisäisen raskaus eikä kohdunulkoista raskautta [4].
        Jos raskautta ruvetaan keskeyttämään väärän epäilyn perusteella metotreksaatilla, joka on solunsalpaaja, solumyrkky, terve kohtuvauva kuolee tai syntyy myöhemmin epämuodostuneena. Käsitykseni mukaan varhaisraskauden ultraäänitutkimuksiin ei kannata hakeutua, vaikka heräisi epäilys kohdunulkoisesta raskaudesta. Bottomley et al on osoittanut, että sellaisten äitien, joilla ei ole oireita eikä aiempia kohdunulkoisia raskauksia, ei kannata hakeutua ultraäänitutkimukseen ennen 8. raskausviikkoa [5] [6].
        Sikiöseulonnat ovat turhia ja vääriä toimenpiteitä, eikä niihin kannata osallistua, koska jos sikiövauvassa havaitaan jokin rakenteellinen vika, asialle ei voida tehdä mitään. Sikiöseulontoja tarjoamalla paholainen tahtoo saada äidin ja isän uskomaan sen valheen, että kehitysvammaisen kohtuvauvan murhaaminen on hyväksyttävä vaihtoehto. Älä kuuntele paholaista, vaan, jos vain suinkin mahdollista, usko Herraan Jeesukseen Kristukseen. Terveen ja vammaisen kohtuvauvan ihmisarvo on yhtä suuri.

Eikö naisella ole oikeutta määrätä omasta kehostaan?
Vastaus: On, mutta ei elävän ja kehittyvän kohtuvauvansa kustannuksella. Naisella on velvollisuus huolehtia kohdussa kehittyvän ihmisen hyvinvoinnista, ja isän velvollisuus on huolehtia äidistä. Syntymätön lapsi ei ole osa äidin kehoa vaan erillinen ihmisyksilö hänen kehonsa sisällä ja sen suojassa.

Onko ihmisalkio tai -sikiö tiedoton vai tietoinen olento? Jos tiedoton, niin onko sen murhaaminen väärin?
Vastaus: Olipa ihmisalkio tietoinen tai tiedoton, niin sen murhaaminen on väärin, koska elävä ihminen on arvokas riippumatta hänen tietoisuutensa tai kehityksensä asteesta. Nukkuvat, tajuttomat tai koomassa olevat ihmiset ovat eriasteisen tiedottomuuden tilassa, mutta nukkuvan, tajuttoman ja koomassa olevan ihmisen murhaaminen on yhtä väärin kuin hereillä olevan murhaaminen. Ihmisalkioita ja -sikiöitä tulee kohdella ihmisolentoina niiden tietoisuuden asteesta riippumatta. Jos ihmisalkiolla on sielu, niin kuin uskon, niin Jumalan silmissä hän on elävä ihminen.
        Kun Viisi ja puoli -viikkoista ihmisalkiota kosketetaan kevyesti kasvoihin, hän kääntyy heijasteenomaisesti koskettajasta poispäin [1]. Ihmisalkion aivojen sähköistä toimintaa, aivoaaltoja, voidaan mitata jo ennen kuin hän on kuusi ja puoli viikkoa vanha [2] Yhdeksänviikkoisen ihmissikiön kasvot, kämmenet ja jalkapohjat ovat tuntoherkät [3] [4]. Peukalon imeminen alkaa [5]. Monien syntymätöntä ihmiselämää puolustavien lääkärien mukaan sikiö pystyy tuntemaan kipua tässä vaiheessa [6] [7]. Kuulostaako tämä sinusta tiedottomalta olennolta? Yksitoista ja puoli -viikkoisen ihmissikiön reagointi kosketusärsykkeisiin on riittävän yksityiskohtaista ja välttelevää, jotta voidaan varmasti päätellä hänen reagoivan niihin välttelevästi, ei heijasteisesti. Sikiökirurgian johtavien asiantuntijoiden mukaan on varmaa, että 18-viikkoinen ihmissikiö kykenee tuntemaan kipua. [4.]

Tietääkö ihmisalkio tai -sikiö, että se murhataan? Jos ei tiedä, niin onko sen murhaaminen väärin?
Vastaus: Syyttömän ihmisen murhaaminen on väärin riippumatta siitä, tiesikö ihminen tulleensa murhatuksi. Voiko mielestäsi esimerkiksi terrori-iskun tekijä puolustella tekoaan sanomalla, etteivät uhrit tienneet tulleensa murhatuksi, koska räjähdys oli nopea? Tämän lisäksi abortissa murhattava sikiö rimpuilee, kun sitä revitään palasiksi.

Lisääntyvätkö huostaanotot tai valtion menot, jos kohtuvauvoja ei enää saa murhata abortissa?
Vastaus: Kohtuvauvoja ei saa murhata missään olosuhteissa! Valtion menoista en osaa sanoa, mutta viattoman ja suojelua tarvitsevan ihmiselämän arvoa ei tule mitata rahassa. Moni aviopari, joka ei saa lasta, haluaisi adoptoida lapsen, mutta jonot ovat pitkiä. ”Tyypillisesti kotimainen adoptioprosessi kestää kokonaisuudessaan 3–5 vuotta adoptioneuvonnan aloittamisesta” [1].
        Riettaille eli samaa sukupuolta oleville pareille ei pidä antaa lasta adoptoitavaksi, sillä sellainen on törkeä teko. Aikaisemmin odotusajat adoptioissa Venäjältä Suomeen olivat lyhyitä, mutta nykyään Venäjältä ei voida adoptoida, koska Venäjä ei anna lapsia adoptoitavaksi maihin, joissa riettaille pareille on annettu oikeus solmia avioliitto [2]. Jumalan silmissä ja Jumalan lain mukaan riettaiden parien ”avioliitto” ei ole avioliitto, vaikka Suomen lain mukaan onkin. Jos rietas pari haluaa saada lapsen kasvatettavaksi, niin se kertoo minulle tällaisten ihmisten tietoisesta tai tiedostamattomasta kaipauksesta saada olla normaalin heterosuhteen toinen osapuoli.

Entä jos lapsi syntyy ei-toivottuna ja hänelle tulee huono elämä, niin onko silloin parempi abortoida eli murhata hänet jo alkiovauvana?
Vastaus: Ei, sinä hullu! Muuta omia asenteitasi ja järjestä lapsellesi niin hyvä elämä kuin osaat. Jokainen alkiovauva, jolle Jumala on luonut sielun, on toivottu lapsi.

Onko kovin paha asia murhata kohtuvauva, koska sen sielu pääsee parempaan paikkaan, taivaaseen?
Vastaus: Tuollainen on niin tyrmistyttävää ajattelua, että minun on vaikeaa jatkaa. Jumala ottaa kuolleen kohtuvauvan sielun taivaaseen, mutta mitä luulet tapahtuvan kohtuvauvan murhaajien sieluille heidän kuollessaan? Luuletko, että Jumala ottaa niiden sielut taivaaseen, jotka murhaavat kohtuvauvoja tai hyväksyvät niiden murhaamisen? ”Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijöiden ja velhojen ja epäjumalanpalvelijoiden ja kaikkien valehtelijoiden osa on oleva siinä järvessä, joka palaa tulta ja tulikiveä; tämä on toinen kuolema’” (Ilm. 21:8). Pyydän sinua tekemään parannuksen tänään, niin pelastat sielusi ja annan kohtuvauvalle tulevaisuuden ja elämän.

Tekstiä päivitetty 4.12.2019 jKr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti