Hae tästä blogista

lauantai 23. marraskuuta 2019

Toivomianne aiheita

Kysyin aiemmin Snapchatissa oman tarinani seuraajilta, mistä aiheista he haluaisivat minun tekevän kirjoituksen. Sain ehdotuksia seuraavista aiheista tässä järjestyksessä: naispapit, maahanmuutto ja islamin leviäminen Eurooppaan, ilmastonmuutos, evoluutioteoria, mopot ja Päivi Räsäsen vainoaminen. Tässä lyhyet kirjoitelmat kyseisistä aiheista.

Seurakunnan kaitsijat ja paimenet
Uuden testamentin kristillisyydelle naispappeus on täysin vieras asia. Seurakunnilla ei ollut johtajinaan myöskään miespappeja vaan kaitsijoita tai paimenia. Jokaisella uuden liiton paikallisseurakunnalla on kaitsija, jonka on oltava mm. nuhteeton yhden vaimon mies (1. Tim. 3:2).
        Vanhassa liitossa oli erityisiä pappeja, jotka palvelivat Jumalaa Jerusalemin temppelissä ja mm. uhrasivat eläimiä syntiuhreina Jumalalle. Uudessa liitossa tällaisia uhreja ja pappeja ei enää tarvita, koska Jeesus Kristus, Jumalan karitsa ja meidän ylipappimme, antoi täydellisen syntiuhrin kuolemalla ristillä. Jokainen uudestisyntynyt Herraan Jeesukseen uskova mies ja nainen kuuluu valittuun sukuun, kuninkaalliseen papistoon, pyhään kansakuntaan ja Jumalan omaisuuskansaan julistaakseen Jumalan jaloja tekoja, hänen, joka on kutsunut hänet pimeydestä ihmeelliseen valoonsa (1. Piet. 2:9).

Maahanmuutto ja islamin leviäminen Eurooppaan
Suomalaisten tulisi ottaa mallia niistä vanhoillislestadiolaisista, jotka ottavat kaikki lapset vastaan, jotka Jumala antaa eivätkä ehkäise pois lapsiaan. Samalla putoaisi pohja väitteeltä, että Suomeen pitäisi haalia väestöä kehitysmaista, koska täällä väestö ikääntyy ja tarvitaan kuulemma työvoimaa.
        Ihmisalkioiden ja -sikiöiden murhaaminen abortissa tulee kieltää. Jos se olisi ollut kiellettyä vuodesta 1969 lähtien, niin meitä Suomalaisia olisi tämän vuoden loppuun mennessä 650 000 enemmän. Ilman kohtuvauvojen murhaamista suomalaisia vauvoja syntyisi tätä nykyä päivittäin n. 25 enemmän ja vuosittain n. 9 000 enemmän.
        Kehitysmaat tarvitsevat osaavaa työvoimaa enemmän kuin kehittyneet maat, joten kouluttautuneiden kehitysmaalaisten tulisi pysyä kotimaissaan ja käyttää lahjansa oman isänmaansa olosuhteiden kohentamiseen. Ns. aivovuoto kehitysmaista kehittyneisiin maihin on kehitysmaiden kannalta huono asia. Myöskään vähemmän osaavaa työvoimaa ei Suomeen tarvitse tuoda ulkomailta. Kannatan ihmisten auttamista heidän kotimaissaan.
        Jos muslimi hylkää islamin ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin hänelle tulee myöntää turvapaikka, jos hän kääntymyksensä johdosta joutuisi vaaraan kotimaassaan. Jos tällainen henkilö myöhemmin luopuisi pois uskostaan Jeesukseen ja kääntyisi takaisin muslimiksi, niin palautettakoon hänet lähtömaahansa. Islamin leviäminen on epätoivottavaa, koska islam on suuri valhe. Islam suistaa Jumalalle rakkaita ihmisiä helvettiin ja sen lisäksi saa jotkut muslimeista räjähtämään itsemurhapommittajina tai tekemään muunlaisen terrori-iskun.
        Euroopassa vuosina 2000–2016 (pl. Ukraina ja Venäjä) tehtiin 2341 terrori-iskua, joissa kuoli 945 ja haavoittui 5779 henkeä. Näistä 6724 uhrista 66,2 % eli 4452 oli islamilaisen terrorismin uhreja, vaikka islamilaisten terrori-iskujen lukumäärä 70 kpl edustaa vain 3 %:a kaikista iskuista. Näin ollen islamilaisella terrorismilla on karmea yliedustus ihmisuhrien aiheuttajana muihin terrorismin tyyppeihin nähden, joita ovat mm. nationalistinen, separatistinen, äärioikeistolainen tai äärivasemmistolainen terrorismi. Tilastojen valossa islamilainen terrorismi on ihmisvihamielisintä ja pahinta terrorismia.
        Terrorismin uhreista seuraavaksi suurin ryhmä, 14 %, kuoli tai haavoittui iskuissa, joiden tekijää ei ole saatu selville, minkä johdosta nimeän sen tuntemattomaksi terrorismiksi. Saman verran, 14 %, uhreja tuotti myös nationalistinen ja separatistinen terrorismi yhteen laskettuna.
        Islamilaisella terrorismilla tarkoitan sellaista terrorismia, jonka vaikuttimena on islamin usko tai oppi (erityisesti Koraani tai Hadithit eli Muhammedia koskevaa perimätieto) taikka jolla pyritään edistämään islaminuskon leviämistä tai muita islaminuskon mukaisia päämääriä. Mitään terroritekoa ei tee islamilaiseksi se, että sen tekijä on muslimi, vaan se, että terroriteon vaikuttimena on islaminusko.
        Kun kansakunta on hengellisesti tuuliajolla niin kuin useimmat Euroopan maat, islam alkaa vallata alaa muslimien maahanmuuton myötä, koska islam on suurempi voima kuin nimikristillisyys. Jos Suomen kansasta enemmistö tulisi sydämen kristityiksi, Jeesuksen seuraajiksi, niin islamin henki ei pääsisi tunkeutumaan maahamme. Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika, voittaa islamin. Islamin leviäminen Eurooppaan pysähtyy ja kukistuu, kun tarpeeksi moni Eurooppalainen tekee parannuksen ja uskoo Herraan Jeesukseen.

Ilmastonmuutos
Raamatun perusteella ymmärrän ihmisen tehtäviin kuuluvan maapallon viljeleminen ja varjeleminen. Varjeleminen on minulle sitä, ettei luontoa roskata ja että huolehditaan, ettei haitallisia kemikaaleja, ympäristömyrkkyjä, pääse ympäristöön.
        Osa ihmisistä pelkää väitettyä tulevaisuuden ilmastokatastrofia ja ilmaston ylikuumenemista, jonka sanotaan aiheutuvan fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvista hiilidioksidipäästöistä. Kouluissa opettajat saattavat jopa pelotella lapsia ja nuoria ilmastokatastrofilla. Ilmastokatastrofia ja ilmaston ylikuumenemista ei kuitenkaan ole odotettavissa, koska Jumala on itse sanonut: ”Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö” (1. Moos. 8:22).
         Satelliittimittausten perusteella yli 25–50 % maapallon kasvillisuusalueista on muuttunut vihreämmiksi, kun taas vähemmän kuin 4 % kasvillisuusalueista on muuttunut ruskeammaksi vuosien 1982–2009 aikana [1]. Vihreämmäksi muuttuminen tarkoittaa sitä, että kasvien ja puiden lehdet ja neulaset peittävät yhä suuremman osan maapinta-alasta ylhäältä katsottuna. Ruskeammaksi muuttuminen tarkoittaa päinvastaista. Vihertyminen johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että ilmakehän hiilidioksisipitoisuus on kasvanut, sillä kasvit kasvavat paremmin korkeammassa hiilidioksidipitoisuudessa. Huolimatta Amazonin sademetsien hakkuissa menetetystä metsäpinta-alasta maailman metsien yhteenlaskettu kokonaispinta-ala on kasvanut 2,24 miljoonalla neliökilometrillä vuosien 1982–2016 aikana, mikä merkitsee 7 %:n lisäystä vuoteen 1982 nähden [2].

Evoluutioteoria
Evoluutioteoria ihmisen alkuperän selityksenä on ihmiskunnan suurin valhe ja lähes kaikkien muiden valheiden äiti. Ihminen ei ole sukua apinoille eikä millekään muulle eläinlajille. Jumala loi ihmisen aivan erityiseksi olennoksi, omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi, mikä James Ussherin (1581–1656) mukaan tapahtui v. 4004 eKr. Vain ihminen kykenee olemaan henkilökohtaisessa suhteessa Luojaansa. Kaikki maailman ihmiset polveutuvat Aadamista ja Eevasta – vedenpaisumuksen jälkeen Nooan pojista ja heidän vaimoistaan.
        Raamatun mukaan Jumala loi kasvit ja eläimet lajiensa mukaan. Useat luomiseen uskovat ovat esittäneet, että tässä laji tarkoittaa nykyisen tieteellisen luokittelun mukaan useimmissa tapauksissa heimoa (kunta > pääjakso > luokka > lahko > heimo > suku > laji). Sanotaan, että esimerkiksi kaikilla koiraeläimillä on yksi yhteinen kantamuoto. Nyrkkisääntönä on esitetty, että kaikki ne nykyiset lajit, joiden edustajat voivat lisääntyä keskenään, kuuluivat alun perin samaan luotuun alkulajiin.

Mopot
Minulla oli nuorena Solifer S1 -merkkinen mopo. Rungon muovikatteet olivat valkoiset ja satula sininen. Mopokortin suorittamisesta on hyötyä, mutta sen tulisi olla joko vapaaehtoista tai kustannuksiltaan edullista. Mopojen virittämiseen ei mielestäni pitäisi puuttua, ellei virittelyistä aiheudu merkittävää vaaraa tai haittaa. Turvallisinta on ajaa vakiomopolla.

Päivi Räsäsen vainoaminen
Päivi on aivan turhaan rikostutkinnan kohteena, koska homoseksuaalinen haureus on synti ja häpeä, jonka harjoittaminen pitäisi olla rikoslaissa rangaistava teko. Heteroseksuaalinen aviorikos tulisi myös olla rikoslaissa rangaistava teko. Naispoliitikoista Päivi Räsäsellä on parhaat arvot ja asenteet.

Viitteet:
[1] "Greening of the Earth and its drivers", Nature Climate Change. 6. vuosikerta, s. 791–795 (2016).
[2] "Global land change 1982-2016", Nature. 560. vuosikerta, nro 7720, s. 639–643 (2018).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti