Hae tästä blogista

maanantai 9. maaliskuuta 2020

Jumalan pilkkaamisesta tulee rangaista ankarasti

Nykyisen rikoslain 17. luvun 10. pykälä, ”Uskonrauhan rikkominen”, ja 11. pykälä ”Uskonnonharjoituksen estäminen” tulee korvata alla esitetyillä laeilla. Jaa tätä viestiä ystävillesi ja ystävättärillesi.

Lain peruste

Elämme Jumalan luomassa maailmassa. Jumalan kunnia on paljon tärkeämpi asia kuin ihmisen kunnia. Jumalan kunnian loukkaaminen on paljon suurempi synti ja rikos kuin ihmisen kunnian loukkaaminen. Näin ollen Jumalan pilkkaamisesta tulee säätää paljon ankarampi rangaistus kuin ihmiseen kohdistuvasta kunnianloukkauksesta.

Lain tarkoitus

Pykälissä 10–14 b esitettyjen lakien tarkoitus on Jumalan pelon synnyttäminen ja voimassa pitäminen yhteiskunnassamme sekä parempien edellytysten luominen Jumalan sanan julistamiselle, uskomiselle ja leviämiselle.

Määritelmiä

Jumala  hän, joka loi alussa taivaan ja maan, niin kuin Pyhässä Raamatussa kerrotaan, JHVH, Herra, Luoja, Korkein, Kaikkivaltias, taivaan ja maan Jumala, Aabrahamin Jumala, Israelin Jumala, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, Minä olen, Herra Sebaot, Pelastaja, Kallio, Israelin Pyhä, Pyhä, Israelin isä, Isä, Sana, Vanhurskas Isä, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä.

Jeesus, Herra Jeesus, Herra Jeesus Kristus, Jeesus Kristus, Kristus  se Herran Jumalan lupaama ”vaimon siemen”, joka oli polkeva rikki käärmeen pään (1. Moos. 3:15), ”Aabrahamin siemen”, jossa kaikki kansakunnat ovat tulleet siunatuiksi (1. Moos. 22:18; 26:4, 28:14), Juudan jälkeläinen, jota kansat tottelevat (1. Moos. 49:10), ja Mooseksen kaltainen profeetta, joka oli puhuva Herran Jumalan sanoja (5. Moos. 18:15,18,19), niin kuin Mooses on hänestä kirjoittanut, hän, josta Vanhan testamentin profeetat ennustivat (esim. Jes. 52:13–53:12; Jes. 9:6,7; Dan. 9:25; Miika 5:2), joka sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta n. v. 5 eKr. Beetlehemissä, Israelin maassa, Messias, Daavidin poika, Aabrahamin poika, Jeesus Nasaretilainen, Ihmisen Poika, Jumalan Karitsa, joka otti pois maailman synnin, hän, joka sovitti maailman itsensä kanssa kuolemalla ristillä, jonka Jumala herätti kuolleista kolmantena päivänä, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, joka astui ylös taivaaseen v. 33 jKr., Herra, Jumalan ainokainen Poika, maailman pelastaja, ainoa tie Isän Jumalan luo, ainoa nimi jossa ihmiset pelastuvat, hän, jota Uudessa testamentissa kuvatut apostolit julistivat, josta on kirjoitettu Uudessa testamentissa, joka on tuleva eräänä päivänä takaisin ja joka on elävien ja kuolleitten tuomari.

Jeesuksen seuraaja  se mies tai nainen, poika tai tyttö, joka uskoo sydämessään Herraan Jeesukseen Kristukseen ja tunnustaa hänet Herraksi suullaan ja elämällään.

Jeesuksen palvelija  se Jeesuksen seuraaja, joka voi pelastaa epäuskoisen ihmisen puhumalla hänelle sanoja, jotka synnyttävät tämän sydämessä uskon Herraan Jeesukseen, ja kastamalla tämän.

vanhan liiton seurakunta  Herraan, Israelin Jumalaan, uskovien joukko vanhan liiton aikakaudella Israelin maassa ja muissa tuon aikaisissa maissa, joissa Jumalan kansaa asui.

uuden liiton seurakunta  Isään Jumalaan ja Herraan Jeesukseen Kristukseen uskovien joukko uuden liiton aikakaudella, joka ilmenee paikallisten seurakuntien ja uskonyhteisöjen muodossa eri paikkakunnilla kaikkialla maailmassa. (Jeesuksen kasteesta lähtien Herra, Israelin Jumala, on ilmaissut itsensä Isänä Jumalana.)

Vanha testamentti  ne 39 pyhää kirjaa, joita vanhan liiton seurakunta, Herra Jeesus ja Herran apostolit pitivät pyhinä kirjoituksina.

Uusi testamentti  ne 27 pyhää kirjaa ja kirjettä, jotka Jeesuksen apostolit ja muut hänen palvelijansa kirjoittivat ja jotka uuden liiton seurakunta on tunnustanut uskonopin ja elämän ohjenuoraksi ja aidoksi Jumalan sanaksi. Yksimielisyyteen kaikkien näiden 27 kirjan ja kirjeen ohjeellisesta asemasta päästiin vasta seurakuntakokouksessa n. v. 400 jKr.

Pyhä Raamattu  Vanha testamentti ja Uusi testamentti yhdessä.

Lait

Pilkkaamisrikokset on esitetty pykälissä 10–12, estämisrikokset pykälissä 13–13 b ja häiritsemisrikokset pykälissä 14–14 b.

10 § Jumalan pilkka

Joka pilkkaa Isää Jumalaa tai hänen Poikaansa Herraa Jeesusta Kristusta tai Pyhää Henkeä taikka Jumalan, Jeesuksen tai Pyhän Hengen sanoja Pyhässä Raamatussa, on rangaistava vähintään kahden ja enintään kymmenen vuoden vankeudella.

Surkuteltavan epäuskonsa ilmaiseminen Jumalaa tai Jumalan sanoja kohtaan ei ole Jumalan pilkkaa.

11 § Pyhän Raamatun pilkka

Joka pilkkaa Pyhää Raamattua, Pyhän Raamatun sisältöä, Pyhän Raamatun kertomuksia tai Pyhän Raamatun opetuksia taikka häpäisemistarkoituksessa polttaa, tuhoaa tai turmelee Pyhän Raamatun, on rangaistava vähintään yhden ja enintään viiden vuoden vankeudella.

Surkuteltavan epäuskonsa ilmaiseminen Pyhän Raamatun sisältöä kohtaan ei ole Pyhän Raamatun pilkkaa.

11 a § Valehtelu Pyhää Raamattua vastaan

Joka tietoisena siitä, mitä Pyhä Raamattu sanoo, esittää julkisesti sellaisen väitteen tai vihjauksen taikka asettaa yleisön saataville, pitää yleisön saatavilla tai levittää yleisön keskuuteen sellaisen väitteen, vihjauksen tai muun viestin, jossa kielletään tai kiistetään jompikumpi seuraavista totuuksista:
  • Kaikki Pyhässä Raamatussa kerrotut ihmeet ja muut historiallisina tapahtumina Pyhässä Raamatussa kuvatut tapahtumat ovat todellisia historiallisia tapahtumia.
  • Uudessa testamentissa kuvattu Jeesus Nasaretilainen on Kristus, Herra ja Jumalan Poika.
on rangaistava vähintään kolmen kuukauden ja enintään kahden vuoden vankeudella.

Surkuteltavan epäuskonsa ilmaiseminen 1 momentissa esitettyjä totuuksia kohtaan tai surkuteltavan kyvyttömyytensä uskoa näitä totuuksia ilmaiseminen ei ole valehtelua Pyhää Raamattua vastaan.

12 § Pyhän Raamatun pyhän pilkka

Joka pilkkaa jotakuta Pyhän Raamatun pyhistä miehistä, kuten Moosesta, jotakuta Vanhan testamentin profeettaa, Johannes Kastajaa, jotakuta Uuden testamentin apostolia tai jotakuta Pyhän Raamatun kirjojen kirjoittajaa taikka jotakuta Pyhän Raamatun pyhistä naisista, kuten Jeesuksen äitiä Mariaa, on rangaistava vähintään kahden kuukauden ja enintään yhden vuoden yhdentoista kuukauden vankeudella.

Pyhän Raamatun pyhän tekojen kriittinen arviointi tai tuomitseminen ei ole Pyhä Raamatun pyhän pilkkaa. Sellaista Pyhän Raamatun pyhän tekoa ei ole lupa tuomita, jota Jumala tai Pyhä Raamattu pitää hyvänä tekona.

13 § Jumalan sanan julkisen julistamisen estäminen

Joka väkivallalla uhkaamalla tai käyttämällä väkivaltaa estää Jeesuksen palvelijaa tai seuraajaa saarnaamasta, julistamasta, kuuluttamasta, lukemasta tai opettamasta Jumalan sanaa julkisella paikalla, julkisessa tilassa tai julkisessa kulkuvälineessä, on rangaistava vähintään kuuden kuukauden ja enintään kolmen vuoden vankeudella.

Yritys on rangaistava.

Jumalan sanalla tarkoitetaan tässä sellaista suullista tai kirjallista viestiä, jonka sisältö on sopusoinnussa Pyhän Raamatun sisällön kanssa ja jonka henki on sama kuin Pyhän Raamatun henki.

13 a § Jeesuksen seuraajien uskonharjoituksen estäminen

Joka väkivallalla uhkaamalla tai käyttämällä väkivaltaa estää Jeesuksen seuraajia pitämästä seurakunnan kokousta, hengellistä tai uskonnollista tilaisuutta tai seurakunnallista toimitusta, on rangaistava vähintään kahdeksan kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeudella.

Joka väkivallalla uhkaamalla tai käyttämällä väkivaltaa estää Jeesuksen seuraajaa harjoittamasta uskoaan julkisesti tai yksityisesti, on rangaistava vähintään neljän kuukauden ja enintään kahden vuoden vankeudella.

Yritys on rangaistava.

13 b § Uskonnonharjoituksen estäminen

Joka väkivallalla uhkaamalla tai käyttämällä väkivaltaa estää pitämästä uskonnollista tilaisuutta, joka rajoittuu uskonnon kulttirakennuksen sisälle tai yksityiselle kiinteistölle, tai hautaustilaisuutta, on rangaistava sakolla tai enintään kahden vuoden vankeudella.

Yritys on rangaistava.

Tämä laki ei suojele sellaista uskonnollista tilaisuutta, uskonnollista rituaalia tai uskonnon harjoitusta, jota Pyhän Raamatun perusteella voidaan pitää kauhistuttavana tai iljettävänä, kuten esimerkiksi saatanan palvontaa, hirveää epäjumalien palvontaa, noituutta tai voodoo-rituaaleja (jotka tulee erikseen säätää rangaistaviksi).

14 § Jumalan sanan julkisen julistamisen häiritseminen

Joka Jumalan tahdon vastaisesti ja tahallaan häiritsee Jeesuksen palvelijaa tai seuraajaa tämän saarnatessa, julistaessa, kuuluttaessa, lukiessa tai opettaessa Jumalan sanaa julkisella paikalla, julkisessa tilassa tai julkisessa kulkuvälineessä, on rangaistava vähintään kahden ja enintään yhdeksän kuukauden vankeudella.

Jumalan sanalla tarkoitetaan tässä sellaista suullista tai kirjallista viestiä, jonka sisältö on sopusoinnussa Pyhän Raamatun sisällön kanssa ja jonka henki on sama kuin Pyhän Raamatun henki.

Tämä laki ei rankaise sellaista syntistä ihmistä, joka ilman uhkaavaa käyttäytymistä ja etäämpänä hänet tuominneesta Jumalan sanan julistajasta alkaa huutaa surkuteltavia vastalauseitaan.

Tämä laki ei rankaise sellaista uhkaavasti käyttäytynyttä häirikköä, jossa on riivaaja, jos Jumalan sanan julistaja ajaa riivaajan ulos Jeesuksen Kristuksen nimen voimalla siten, että uhkaava käyttäytyminen lakkaa.

14 a § Jeesuksen seuraajien uskonharjoituksen häiritseminen

Joka Jumalan tahdon vastaisesti ja tahallaan häiritsee Jeesuksen seuraajien pitämää seurakunnan kokousta, hengellistä tai uskonnollista tilaisuutta tai seurakunnallista toimitusta, on rangaistava vähintään yhden kuukauden ja enintään yhden vuoden vankeudella.

Joka Jumalan tahdon vastaisesti ja tahallaan häiritsee Jeesuksen seuraajaa hänen harjoittaessaan uskoaan julkisesti tai yksityisesti, on rangaistava vähintään yhden ja enintään kuuden kuukauden vankeudella.

14 b § Uskonnonharjoituksen häiritseminen

Joka Jumalan tahdon vastaisesti ja tahallaan häiritsee uskonnollista tilaisuutta, joka rajoittuu uskonnon kulttirakennuksen sisälle tai yksityiselle kiinteistölle, tai hautaustilaisuutta, on rangaistava sakolla tai enintään kuuden kuukauden vankeudella.

Tämä laki ei suojele sellaista uskonnollista tilaisuutta, uskonnollista rituaalia tai uskonnon harjoitusta, jota Pyhän Raamatun perusteella voidaan pitää kauhistuttavana tai iljettävänä, kuten esimerkiksi saatanan palvontaa, hirveää epäjumalien palvontaa, noituutta tai voodoo-rituaaleja (jotka tulee erikseen säätää rangaistaviksi).

Tekstiä päivitetty 26.8.2020 jKr.