Hae tästä blogista

lauantai 23. toukokuuta 2020

Jeesuksen tunnustaminen Herraksi

Tässä kirjoitelmassani kerron sinulle muun muassa, mitä Jeesuksen tunnustaminen Herraksi merkitsee ja mitä hyötyä siitä on. Aina kun puhun Jeesuksesta, tarkoitan sitä Jeesusta Kristusta, Nasaretilaista, jota apostolit julistivat ja josta on kerrottu Uudessa testamentissa.

Minä uskon ja tunnustan: se Jeesus Nasaretilainen, jota apostolit julistivat ja josta on kirjoitettu Uudessa testamentissa, on Kristus, Herra ja Jumalan Poika. Minä uskon ja tunnustan: Jeesus Kristus on Herra.

Mitä se tarkoittaa, että Jeesus on Herra?

  • Jeesus on Vanhassa testamentissa ennustettu Messias (esim. Jes. 52:13–53:12; Jes. 9:5,6; Dan. 9:25; Miika 5:1). Sana ”messias” tulee heprean kielisestä sanasta ”mashiah”, joka tarkoittaa ’voideltua’, yleensä kuninkaaksi voideltua miestä.
  • Jeesus on Jumalan poika ja maailman pelastaja (esim. Joh. 3:17, 1. Joh. 4:14).
  • Jeesus on kuoleman voittaja (2. Tim. 1:10, Hepr. 2:14).
  • Jeesuksella on kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt. 28:18).

  • Jeesus on kaikkien Herra (Ap. t. 10:36).
  • Jeesus on kaikkien häneen uskovien Herra (esim. Ap. t. 20:21, Room. 5:21).
  • Jeesus on elävien ja kuolleitten Herra (Room. 14:9). 
  • Jeesus on kuningasten Kuningas ja herrojen Herra (1. Tim. 6:15, Ilm. 19:16)

  • Ei jokainen, joka sanoo Jeesukselle: ”Herra, Herra!”, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee Jeesuksen taivaallisen Isän tahdon (Matt. 7:21).
  • Niille, jotka ovat ruumiissa ollessaan tehneet hyvää, hän on Herra, joka pelastaa ja vie taivaaseen; niille, jotka ovat tehneet pahaa, hän on Herra, joka tuomitsee kadotukseen (Matt. 25:31–46; 2. Kor. 5:10; Joh. 5:28,29; Room. 8:1,34; Ap. t. 17:31).
  • Joka uskottuaan sydämessään sen, että Jeesus on Herra ja että Jumala herätti hänet kuolleista, tunnustaa suullaan Jeesuksen Herraksi, se pelastuu (ks. Room. 10:9,10).
  • Jokainen, joka huutaa avukseen Herran [Jeesuksen] nimeä, pelastuu (Room. 10:13).

Miten Jeesus tunnustetaan Herraksi suullisesti?

  • Sanomalla ääneen: ”Jeesus on Herra.”

Kuka käsityksesi mukaan voi tunnustaa suullaan Jeesuksen Herraksi?

  • Se, joka uskoo sydämessään, että Jeesus on Herra.

Mitä Jeesuksen suullinen tunnustamisen Herraksi käsityksesi mukaan on?

  • Se on todellisen vapauden saamista Jeesuksen vallan alaisuuteen nöyrtymällä. (Ks. Joh. 8:31,32,36; Matt. 11:29)
  • Sille Jeesukseen uskovalle, joka on jo aiemmin tunnustanut Jeesuksen Herraksi, se on sen tietoisuuden sanallista ilmaisemista, että Jeesus on hänen herransa, ystävänsä ja pelastajansa. (Ks. Joh. 15:14,15, 20:28; Luuk. 1:47, 12:4; 2. Piet. 3:18)

Mitä Jeesuksen suullinen tunnustaminen Herraksi vaikuttaa? 

  • Se pelastaa Jeesukseen uskoneen ihmisen, eli hänestä tulee Jumalan lapsi. ”– – jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala herätti hänet kuolleista, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan” (Room. 10:9,10).
  • Jos sinä sydämessäsi uskot, että Jeesus on Herra ja että Jumala herätti hänet kuolleista, ja jos sanot ääneen: ”Jeesus on Herra”, niin olet tunnustanut Jeesuksen Herraksi ja pelastanut sielusi. (Ks. Room. 10:9,10)
  • Käsitykseni mukaan se antaa todellisen vapauden sille, joka Herraan Jeesukseen uskottuaan ilmaisee nöyrtymisensä Jeesuksen vallan alaisuuteen sanomalla ääneen: ”Jeesus on Herra.” (Ks. Joh. 8:31,32,36; Matt. 11:29)

Mitä Jeesuksen tunnustaminen Herraksi käsityksesi mukaan edellyttää?

  • Sydämen uskon siihen, että Jeesus on Herra.

Mikä käsityksesi mukaan voi saada minun sydämeni uskomaan sen, että Jeesus on Herra?

  • Se, että sinä kuulet Jeesuksen lähettämän palvelijansa julistaman ilosanoman [Jeesuksesta] (ks. Room. 10:14,15), sillä usko [syntyy] Jumalan sanan kuulemisesta (ks. j. 17).
tai
  • Se, että sinä kuulet Jeesuksen palvelijan todistavan sinulle: ”Jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala herätti hänet kuolleista, niin sinä pelastut” (Room. 10:8,9).
  • Aivan erityisesti toivon, että se syntyisi silloin, kun Jeesuksen palvelija kysyy sinulta ihan henkilökohtaisesti: ”Haluaisitko sinä uskoa Herraan Jeesukseen Kristukseen yhdessä minun kanssani?”
  • Uskon, että tämä usko voi syntyä sydämeesi myös silloin, kun luet Jeesuksen palvelijan kirjoittamaa ilosanomaa, esimerkiksi Johanneksen evankeliumia, tai kun kuulet sitä jonkun toisen lukemana. (Ks. Joh. 20:31)

Kenelle tai kenen edessä Jeesus tunnustetaan Herraksi näkemyksesi mukaan?

  • Ensimmäisen kerran tämä tehdään sen Jeesuksen palvelijan edessä, jonka julistuksen vaikutuksesta kuulijan sydämeen on syntynyt usko siihen, että Jeesus on Herra, tai, jollei tämä ole mahdollista, jonkun muun Jeesuksen Herraksi uskovan ja tunnustavan ihmisen edessä. Tämän jälkeen Jeesuksen Herraksi tunnustanut antaa Jeesuksen palvelijan kastaa itsensä, jonka jälkeen hän on valmis, kykenevä ja velvollinen tunnustamaan Jeesuksen Herraksi tarvittaessa kenen edessä tahansa.

Ketä tarkoitat Jeesuksen palvelijalla?

  • Jokaista Jeesukseen uskovaa ihmistä, joka voi pelastaa epäuskoisen ihmisen puhumalla hänelle sanoja, jotka synnyttävät tämän sydämessä uskon Herraan Jeesukseen, ja kastamalla tämän.

Missä voin tavata tällaisia Jeesuksen palvelijoita?

  • Valitettavasti en tiedä. Olen todella pahoillani.

Missä voin kuulla Jeesuksen palvelijan julistamaa ilosanomaa?

  • Valitettavasti en tiedä. Olen todella pahoillani.

Oletko sinä Jeesuksen palvelija?

  • Valitettavasti en tiedä, mutta haluaisin olla.

Mistä voin lukea Jeesuksen palvelijoiden kirjoittamaa ilosanomaa?

  • Uuden testamentin evankeliumeista tai Apostolien teoista Pyhästä Raamatusta.

Jos sinulla ei ole tietoa siitä, missä minä voisin tavata sellaisen Jeesuksen palvelijan, joka voi pelastaa minut, niin onko minulla mitään muuta keinoa pelastua? Mitä neuvot minua tekemän, että minä pelastuisin?

Kehotan sinua toimimaan seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Käänny rukouksessa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen puoleen. Anna hänen totuutensa valaista sinun elämäsi. Jeesus tuntee sinun sydämesi.

  2. Jos tiedostat olevasi Isän Jumalan lapsi ja Herran Jeesuksen ystävä, niin olet ikionnellinen.

  3. Jos tiedostat olevasi kadotettu tai tarvitsevasi pelastusta, niin huuda avuksesi Herraa Jeesusta Kristusta, meidän pelastajaamme.

  4. Jos olet tehnyt vanhurskautta, sitä, mikä on Jumalan tahdon mukaista ja hyvää Jumalan edessä, niin kiitos, kunnia ja ylistys Jumalalle.

  5. Jos olet tehnyt syntiä, sitä, mikä on Jumalan tahdon vastaista tai pahaa Jumalan edessä, niin älä vaivu epätoivoon vaan tee parannus: Kadu syntejäsi. Tunnusta kaikki syntisi nimeltä mainiten rukouksessa Jeesukselle. Hylkää syntisi rukouksessa Jeesuksen edessä. Pyydä Jeesusta antamaan sinulle syntisi anteeksi.

  6. Jos sydämessäsi uskot, että Jeesus on Herra ja että Jumala herätti hänet kuolleista, niin sano ääneen: ”Jeesus on Herra.”

  7. Lue Jeesuksen palvelijan, apostoli Johanneksen kirjoittama ilosanoma Jeesuksesta tai pyydä jotakuta lukemaan se sinulle. Pääset lukemaan sen tästä.

  8. Jos uskot, että Jeesus on Jumalan Poika ja ainoa tie Isän Jumalan luo, niin anna kastaa itsesi Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kaste tapahtuu veteen upottamalla, ja kastajan tulee olla Jeesuksen palvelija. Valitettavasti tiedossani ei ole Jeesuksen palvelijaa, joka voisi kastaa sinut. Unohda siis kasteasia harkintasi mukaan toistaiseksi.

  9. Jos olet tehnyt syntiä jotakuta ihmistä vastaan, niin pyydä häneltä nöyrästi ja vilpittömästi anteeksi. Nöyrä ja vilpitön anteeksipyytäjä ei vaadi anteeksipyydettävää antamaan hänelle anteeksi, mutta iloitsee, jos tämä antaa anteeksi. Jos et sydämessäsi ole vilpittömästi pahoillasi, niin rukoile Jumalaa ja lue Pyhää Raamattua niin pitkän aikaa, että olet sydämessäsi vilpittömästi pahoillasi. Pyydä sitten anteeksi. Teeskennelty anteeksipyyntö olisi synti, eikä sellaista kukaan halua kuulla.

  10. Jos olet tehnyt syntiä valehtelemalla, petkuttamalla, varastamalla, tekemällä ilkivaltaa tai aiheuttamalla jotain muuta vahinkoa, niin mene, tunnusta tekosi, pyydä anteeksi ja korvaa aiheuttamasi vahingot.

Minä olen taipuvainen uskomaan, että sinä, joka halusit pelastua ja olet toiminut edellisten kohtien mukaisesti, olet tehnyt parannuksen, sikäli kuin siihen on ollut tarvetta, olet uskonut Herraan Jeesukseen Kristukseen ja olet pelastunut. Sinun ikuinen elämäsi on alkanut ja olet matkalla taivaan kotiin.

Pysyäksesi pelastettuna elämäsi loppuun asti säilytä usko ja hyvä omatunto. Pysy hengellisesti valveilla ja rukoile aina. Pysy Jeesuksen lammaslaumassa. Suosittelen sinua aloittamaan Pyhän Raamatun lukemisen tässä järjestyksessä: Johanneksen evankeliumi, Pyhän Raamatun kolme ensimmäistä lukua, joissa kerrotaan luominen ja syntiinlankeemus, Apostolien teot, Ilmestyskirja, muut Evankeliumit, ja niin edelleen, kunnes olet lukenut koko Uuden testamentin. Johanneksen evankeliumin pääset lukemaan tästä. Jumalan sanan lukeminen Pyhästä Raamatussa ravitsee henkeäsi ja sieluasi.

Muokkasin tekstiä viimeksi 1.1.2021, 18.2.2021, 31.10.2021, 21.11.2021, 2.1.2022, 9.1.2022, 10.1.2022 jKr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti