Hae tästä blogista

perjantai 18. syyskuuta 2020

Neuvoja poikien ja tyttöjen varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatustyötä tekevien on tärkeä tiedostaa, että ajassamme vaikuttaa voimakas virtaus, joka pyrkii häivyttämään kahden Jumalan luoman sukupuolen välisen eron. Virtauksessa on kyse pahojen henkien synnyttämästä ilmiöstä ja muoti-ilmiöstä. Valitettavasti kahden Jumalan luoman sukupuolen vastaisuus ilmenee myös Suomen opetushallituksen 63 sivuisessa määräyksessä ”Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2018”, koska siinä ei kertaakaan esiinny sanoja poika tai tyttö.

Älä kuitenkaan lannistu näistä ikävistä uutisista, vaan sitä lujemmin pidä kiinni totuudenmukaisesta ihmiskäsityksestä, johon kuuluu seuraavat asiat: Alussa Jumala loi ihmisen kuvakseen. Ihmisyys ilmenee kahdessa sukupuolessa, miehenä ja naisena. Ihminen lankesi alussa syntiin. Ihminen pelastuu synnin vallasta huutamalla avuksi Herraa Jeesusta Kristusta. Ihminen pääsee kuolemansa jälkeen taivaaseen uskomalla Jeesukseen. Jeesukseen uskomiseen kuuluu synnin hylkääminen ja Jeesuksen taivaallisen Isän tahdon tekeminen.

Kasvatustyössä on tarpeen pitää mielessä, että

1) pojista ja tytöistä ja puhuminen on aina tarpeen.
Pojista ja tytöistä puhuminen on ensiarvoisen tärkeää, koska Jumala on luonut lapset joko pojiksi tai tytöiksi. Tämä erilaisuus on rikkaus, ilon aihe ja voimavara. Jumalan tahdon mukainen kasvatustyö muun muassa ehkäisee sukupuolikokemuksen häiriöiden syntymistä.


2) on olemassa poikien ja tyttöjen leluja.
Poikien leluja ovat esimerkiksi autot ja pyssyt. Tyttöjen leluja ovat esimerkiksi nuket ja pehmolelut.


3) on hyvä pyytää apua pojilta tilanteissa, joissa tehtävän suorittaminen vaatii voimaa.
Avun antaminen tilanteessa, jossa tarvitaan voimaa, saa pojan tuntemaan miehekkyyttä, vahvistaa pojan käsitystä oman sukupuolensa tehtävästä ja opettaa häntä käyttämään lihasvoimiaan rakentaviin ja hyviin tarkoituksiin.


4) ryhmät tulee jakaa sukupuolen mukaan, mutta leikeissä voi olla sekaryhmiä.


5) tyttö ei todellakaan voi olla leikissä isän roolissa, sillä sellainen on väärin.


6) poika ei todellakaan voi olla leikissä keiju, koska sellainen on pojalle häpeäksi.


7) lapsia ei pidä pukea ristiin edes leikin yhteydessä, koska sellainen on Jumalalle kauhistus (5. Moos. 22:5). Aikuiset ovat vastuussa.


8) julkisissa tiloissa tulee olla eri vessat pojille ja tytöille, ei sekavessoja.

Tekstiä muokattu viimeksi 23.12.2020 jKr.