Hae tästä blogista

perjantai 12. helmikuuta 2021

Asiaa Jeesuksesta ja pelastuksesta

Jeesus Kristus Nasaretilainen on Jumalan Poika. Jeesus Kristus on kaikkien ihmisten Herra ja Kuningas1. Niille, joka ovat eläessään tehneet hyvää, hän on Herra, joka pelastaa ja vie taivaaseen; niille, jotka ovat tehneet pahaa, hän on Herra, joka tuomitsee kadotukseen2.

Jeesus sikisi Pyhän Hengen vaikutuksesta neitsyt Marian kohdussa ja syntyi ihmiseksi n. v. 5 eKr. Beetlehemissä, Israelin maassa. Ollessaan noin kolmekymmentävuotias Jeesus meni Johannes Kastajan kastettavaksi. Juuri kun Jeesus oli kastettu, taivaasta puhui Jumalan ääni: ”Sinä olet minun rakas Poikani; sinuun minä olen mielistynyt.” Julkisen toimintansa aikana Jeesus opetti kansaa, teki ihmeitä, paransi sairaita, ajoi ulos pahoja henkiä ja saarnasi Jumalan ilosanomaa: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”3.

Israelin kansan ylipapit ja uskonnolliset johtajat eivät uskoneet Jeesusta eivätkä tehneet parannusta. Sen sijaan he olivat hänelle kateellisia ja halusivat tappaa hänet4. Kun sopiva tilaisuus koitti, he ottivat Jeesuksen kiinni ja tuomitsivat hänet kuolemaan. Voidakseen tappaa Jeesuksen he veivät hänet roomalaisen maaherra Pilatuksen eteen ja vaativat tätä tuomitsemaan Jeesuksen kuolemaan. Ylipappien ja vanhinten yllytyksestä myös kansa huusi ja vaati Pilatusta ristiinnaulitsemaan Jeesuksen. Pilatus taipui lopulta heidän vaatimukseensa, vaikka hän tiesi Jeesuksen olevan syytön5.

Jeesus kuoli ristillä Jerusalemin muurin ulkopuolella6 perjantaina 1. huhtikuuta v. 33 jKr. klo 14:n ja 15:n välillä7. Jumala antoi tämän kaiken tapahtua, koska hänen hyvä tahtonsa ja suunnitelmansa8 oli, että hän uhraa oman ainokaisen Poikansa maailman syntien sovitukseksi9, jotta me voisimme saada syntimme anteeksi10, pelastua11 ja saada ikuisen elämän12. Niin paljon Jumala meitä luotujaan rakasti13.

Kärsittyään kuoleman ristillä Jeesus haudattiin. Jeesus ei kuitenkaan jäänyt hautaan, vaan Jumala herätti hänet n. 40 tuntia myöhemmin kuolleista, sunnuntaina 3. huhtikuuta aivan aamun koitteessa. Jeesus tuli ulos haudasta uudessa kirkastetussa ylösnousemusruumiissa14. Ylösnousemuksellaan Jeesus antoi kaikille niille, jotka uskovat häneen, varman toivon pelastuksesta ja siitä, että viimeisenä päivänä Jumala herättää heidät kuolleista ikuiseen elämään15. Haluaisitko myös sinä, hyvä lukijani, pelastua ja saada omaksesi ikuisen elämän? Sinä pelastut ja sinun ikuinen elämäsi alkaa sillä hetkellä, kun sinä uskot Herraan Jeesukseen Kristukseen16.

Olen varma, että sinä uskot Jeesukseen sillä hetkellä, kun sinä kuulet ja uskot Jeesuksen lähettämän palvelijansa julistaman ilosanoman Jeesuksesta17. Valitettavasti tiedossani ei ole Jeesuksen lähettämää palvelijaa, joka voisi julistaa sinulle ilosanomaa Jeesuksesta. Olen tästä hyvin pahoillani. Jos kaikesta huolimatta haluat uskoa Jeesukseen, niin kehotan sinua toimimaan seuraavien ohjeiden mukaisesti:   

  1. Käänny rukouksessa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen puoleen. Anna hänen totuutensa valaista sinun elämäsi. Jeesus tuntee sinun sydämesi.

  2. Jos tiedostat olevasi Isän Jumalan lapsi ja Herran Jeesuksen ystävä, niin olet ikionnellinen.

  3. Jos tiedostat olevasi kadotettu tai tarvitsevasi pelastusta, niin huuda avuksesi Herraa Jeesusta Kristusta, meidän pelastajaamme.

  4. Jos olet tehnyt vanhurskautta, sitä, mikä on Jumalan tahdon mukaista ja hyvää Jumalan edessä, niin kiitos, kunnia ja ylistys Jumalalle.

  5. Jos olet tehnyt syntiä, sitä, mikä on Jumalan tahdon vastaista tai pahaa Jumalan edessä, niin älä vaivu epätoivoon vaan tee parannus: Kadu syntejäsi. Tunnusta kaikki syntisi nimeltä mainiten rukouksessa Jeesukselle. Hylkää syntisi rukouksessa Jeesuksen edessä. Pyydä Jeesusta antamaan sinulle syntisi anteeksi.

  6. Jos sydämessäsi uskot, että Jeesus on Herra ja että Jumala herätti hänet kuolleista, niin sano ääneen: ”Jeesus on Herra.”

  7. Lue Jeesuksen palvelijan, apostoli Johanneksen kirjoittama ilosanoma Jeesuksesta tai pyydä jotakuta lukemaan se sinulle. Pääset lukemaan sen tästä.

  8. Jos uskot, että Jeesus on Jumalan Poika ja ainoa tie Isän Jumalan luo, niin anna kastaa itsesi Jeesuksen Kristuksen nimeen. Kaste tapahtuu veteen upottamalla, ja kastajan tulee olla Jeesuksen palvelija. Valitettavasti tiedossani ei ole Jeesuksen palvelijaa, joka voisi kastaa sinut. Unohda siis kasteasia harkintasi mukaan toistaiseksi.

  9. Jos olet tehnyt syntiä jotakuta ihmistä vastaan, niin pyydä häneltä nöyrästi ja vilpittömästi anteeksi. Nöyrä ja vilpitön anteeksipyytäjä ei vaadi anteeksipyydettävää antamaan hänelle anteeksi, mutta iloitsee, jos tämä antaa anteeksi. Jos et sydämessäsi ole vilpittömästi pahoillasi, niin rukoile Jumalaa ja lue Pyhää Raamattua niin pitkän aikaa, että olet sydämessäsi vilpittömästi pahoillasi. Pyydä sitten anteeksi. Teeskennelty anteeksipyyntö olisi synti, eikä sellaista kukaan halua kuulla.

  10. Jos olet tehnyt syntiä valehtelemalla, petkuttamalla, varastamalla, tekemällä ilkivaltaa tai aiheuttamalla jotain muuta vahinkoa, niin mene, tunnusta tekosi, pyydä anteeksi ja korvaa aiheuttamasi vahingot.

Minä olen taipuvainen uskomaan, että sinä, joka halusit uskoa Jeesukseen ja olet toiminut edellisten kohtien mukaisesti, olet tehnyt parannuksen, sikäli kuin siihen on ollut tarvetta, olet uskonut Herraan Jeesukseen Kristukseen ja olet pelastunut. Sinun ikuinen elämäsi on alkanut ja olet matkalla taivaan kotiin.

Pysyäksesi pelastettuna elämäsi loppuun asti säilytä usko ja hyvä omatunto. Pysy hengellisesti valveilla ja rukoile aina. Pysy Jeesuksen lammaslaumassa. Suosittelen sinua aloittamaan Pyhän Raamatun lukemisen tässä järjestyksessä: Johanneksen evankeliumi, Pyhän Raamatun kolme ensimmäistä lukua, joissa kerrotaan luominen ja syntiinlankeemus, Apostolien teot, Ilmestyskirja, muut Evankeliumit, ja niin edelleen, kunnes olet lukenut koko Uuden testamentin. Johanneksen evankeliumin pääset lukemaan tästä. Jumalan sanan lukeminen Pyhästä Raamatusta ravitsee henkeäsi ja sieluasi.